Sinaasappel etherische olie

Deze veelzijdige olie - alom geapprecieerd om zijn frisse, citrusachtige geur - heeft een kalmerende, helende en verkwikkende geur.

Sinaasappel etherische olie kan stress verminderen, angst verlichten en de slaap helpen bevorderen - wat betekent dat het een perfecte keuze is voor mensen van alle leeftijden. Wat extra leuk is: de olie wordt ook veel gebruikt in de keuken om andere gerechten wat extra smaak te geven!

10,95 €

Sinaasappel etherische olie

Sinaasappel etherische olie heeft veel therapeutische eigenschappen, waaronder antidepressieve en ontstekingsremmende, antiseptische en bacteriedodende, nerveuze kalmerende en spijsverteringsstimulerende effecten. Naast de therapeutische voordelen wordt etherische olie van sinaasappel in cosmetica gewaardeerd vanwege de huidverzorgende eigenschappen en het vermogen om cellulitis te verminderen. De zoete geur van de olie maakt het ook een populaire keuze voor aromatherapie en huisgeuren.

Voordelen van Sinaasappel etherische olie

  • Kalmerend: etherische olie van sinaasappel heeft het vermogen om het zenuwstelsel te kalmeren en tegelijkertijd ons humeur te verbeteren. 
  • Zuiverend: de etherische olie van sinaasappel heeft het vermogen om de omgeving te zuiveren, vooral wanneer we het in een diffuser wordt gebruikt.
  • Tonic voor het spijsverteringssysteem: sinaasappelolie werkt als een tonicum voor het spijsverteringssysteem en helpt  bij het verbeteren van een zware spijsvertering en andere spijsverteringsproblemen. 
  • Dermatologische tonic: etherische olie van sinaasappel werkt als een tonic voor onze huid, helpt de aanmaak van collageen en zorgt voor een heerlijk aroma.  

Herkomst van Therarom Sinaasappelolie

Ingrediënten: Sinaasappel 10 ml

Latijnse naam: 

Land van herkomst:

Extractie:

Tips hoe je de sinaasappelolie kan gebruiken


Algemene gezondheid: 

Bij een zware en trage spijsvertering, obstipatie, ontstoken tandvlees, griep. 

Zenuwstelsel: angst, slapeloosheid bij kinderen en volwassenen en stress. 

Cosmetica: doffe huid, anti-striae en cellulitis.

In de keuken

In jouw favoriete recepten die sinaasappel bevatten, geeft het toevoegen van 1-2 druppels essentiële sinaasappelolie een explosie van smaak en aroma.  Heerlijk te combineren met: chocolade, taarten die niet gebakken hoeven te worden, saladedressings, bij gemarineerde vis, kokosmelk... 

In een diffuser


  1. Als een ontspannend middel en hulp bij de spijsvertering: Voeg 4-5 druppels toe aan een diffuser samen met etherische olie van pepermunt en citroen. 
  2. Om in slaap te vallen: voeg 4-5 druppels toe aan een diffuser samen met etherische olie van citroen en lavendel. 
  3. Voor productieve concentratie: Voeg in gelijke delen 4-5 druppels sinaasappel en munt toe. 

In cosmetica

Voeg het sinaasappelaroma toe aan jouw nachtcrème in een verhouding van 1% tot maximaal 2%. 

Waarschuwing

Vermijd strikt het gebruik ervan bij kinderen jonger dan 3 jaar. Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerde stoffen en moeten in bijna alle toepassingen worden verdund. Vermijd gebruik op gevoelige gebieden (slijmvliezen, ogen)

Als je zwanger bent, epilepsie hebt, leverfalen hebt of een ander gezondheidsprobleem, gebruik etherische oliën dan alleen op recept.